Despre noi

POVESTEA NOASTRĂ

Proiectul Arhitecții Inovării

Pensiunea Cocoș SRL este o întreprindere finanțată din fonduri europene prin proiectul Arhitecții Inovării (ID 142130) în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014 – 2020, apelul „Innotech Student”.
„Arhitecții Inovării” este un program de accelerare de afaceri adresat studenților, masteranzilor și doctoranzilor de la arhitectură și specialități conexe derulat de fonduri-structurale.ro, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” și Asociația Nod Makerspace în perioada decembrie 2021-decembrie 2023.
În cadrul programului, Pensiunea Cocoș SRL a primit în 2022 o finanțare nerambursabilă 100% în valoare de 193.740 lei.

Obiectivul principal al afacerii este  promovarea turismului agroturistic în comuna Spulber.

MASTER CHEF

Rezervări la nr.: +40-787-370-052

MAI MULT

Comuna Spulber

Comuna Spulber este cunoscută pentru peisajul specific de munte, de instrumentul specific comunei, anume buciumul, dar şi de ruinele Beciului lui Bahnă. Legenda spune că haiducul a trăit pe la 1930, jefuia chiaburii, le fura animalele şi le tăia în pădure, iar la săraci le dădea ce fura de la aceştia. Trădat de una din iubitele sale şi fiind pe cale să fie arestat de către autorităţi, acesta s-a sinucis, pentru a nu dezvălui secretele sale.

Activitățile specifice zonei este țesutul la război și prelucrarea lemnului (în special butoaie de lemn și buciume).

“Pentru locuitorii din comună, una dintre cele mai mari sărbători, în rând cu cele creştine, este ziua de 24 ianuarie, când s-a făcut sfânta Unire a Ţărilor Româneşti. În această zi, bărbaţii satului, buciumaşi din tată-n fiu, sărbătoresc, aşa cum ştiu mai bine, ca urmaşi ai Babei Vrîncioaia şi a celor 7 feciori ai ei, care au populat aceste locuri de poveste. Cu ani in urmă erau câte 30-40 de buciumaşi. Vremurile potrivnice i-au mai rărit, dar niciodată numărul lor n-a scăzut sub 10, număr magic care-i apără de duşmanii de tot felul. Aşa spune tradiţia, pe care spulberenii o păstrează cu sfinţenie. În acest moment în Vrancea şi în toată ţara nu mai sunt alţi buciumaşi, decât cei din Spulber.”

Symbol

Îți dorești o experiență ultra relaxantă și
plăcută în mijlocul naturii?

Rezervă la 0787-370-052 sau trimite un mesaj la contact@pensiuneacocos.ro

Call Now Button